Transport

Transport van radioactieve en nucleaire materialen over land, zee en door de lucht.

TRANSRAD is een team van experts op het gebied van nucleaire logistiek.

Wij staan aan uw zijde en dragen bij tot de evolutie van de sectoren van de gezondheidszorg, energie, industrie en het milieu.

  • Transport en verzending van radioactieve stoffen
  • Transport en verzending van gevoelige (niet-radioactieve) materialen bestemd voor de nucleaire industrie
Europe Map

We vervoeren alles over de weg dankzij ons eigen wagenpark en onze eigen vergunningen. We vervoeren radioactieve stoffen, hoogactieve°ingekapselde radioactieve bronnen en nucleaire stoffen door heel Europa.

Transrad Flotte Camions

Wegvervoer

TRANSRAD beschikt over een eigen wagenpark voor wegvervoer van nucleaire en radioactieve stoffen. Deze wagens zijn voorzien van specifieke uitrusting inzake fysieke bescherming, die beantwoorden aan de strengste eisen van de autoriteiten van alle doorkruiste landen. Al onze wagens zijn uitgerust met een trackingsysteem.

vliegverkeer

Luchtvervoer

Dit vervoer wordt uitgevoerd door de reguliere luchtvaartmaatschappijen of full cargo vanuit de meeste Europese luchthavens. Op aanvraag kunnen we tevens een vliegtuig te charteren.

vervoer per spoor brandstofcyclus

Spoorwegvervoer

We organiseren ook transport via de spoorwegen met de gebruikelijke verbindingen of, op aanvraag, een speciale trein.

maritiem transport

Vervoer over zee

Voor vervoer over zee hebben we contracten afgesloten met verschillende bedrijven die houder zijn van een licentie voor de afhandeling en het vervoer van nucleaire en radioactieve stoffen in containers, bulk of RoRo. Indien nodig is het ook mogelijk een schip te charteren.