Over ons

TRANSRAD is een team van experts op het gebied van nucleaire logistiek. Wij staan aan uw zijde en dragen bij tot de evolutie van de sectoren van de gezondheidszorg, energie, industrie en het milieu.

Wie zijn we

TRANSRAD SA werd opgericht in 1988 en is, wereldwijd, één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van radioactief en nucleair transport en de bijbehorende taken.

Ons volledig toegewijde team staat voor u klaar voor het transport of de uitvoering van andere taken met de grootste nauwgezetheid en nauwkeurigheid.

De aandeelhouders van TRANSRAD zijn:

  • het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) 49%
  • NCT (Frankrijk) 51%

Onze expertise

  • Transport en verzending van nucleaire, radioactieve en gevoelige materialen voor de nucleaire sector via elk transportmiddel (het wegennet, spoorwegnet, de lucht en het water).
  • Haalbaarheidsstudies met betrekking tot het transport en de verzending.
  • Verzekeringen op het gebied van nucleaire aansprakelijkheid.
  • Advies en administratieve ondersteuning.

Alle werknemers van TRANSRAD zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het publiek en het milieu.

Onze visie

TRANSRAD is een team van experts op het gebied van nucleaire logistiek. Wij staan aan uw zijde en dragen bij tot de evolutie van de sectoren van de gezondheidszorg, energie, industrie en het milieu.

Onze missie

Onze missie is internationale logistiek van radioactieve en nucleaire stoffen. Onze technische processe en middelen garanderen onze partners een dienstverlening op maat. We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid: wij zijn er trots op de gemeenschap te kunnen dienen dankzij de efficiëntie en betrouwbaarheid van onze diensten. Onze medewerkers zijn hoffelijk, begaan met hun missie en betrokken.

Onze waarden

Icon Competence
Deskundigheid

De professionaliteit en deskundigheid van ons team staat garant voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze diensten ten aanzien van onze klanten en de autoriteiten. De kennis van onze medewerkers wordt regelmatig bijgeschoold door middel van de gepaste en voortgezette opleidingen.

Icon Collab
Samenwerking

Iedere persoon levert een bijdrage tot ons succes, maar onze teamgeest weet ons te onderscheiden. Samen zetten we ons in om een goede werkomgeving te behouden. Onze medewerkers hebben respect voor elkaar, luisteren naar elkaar, wisselen ideeën uit, ondersteunen elkaar en helpen elkaar. Om onze doelstellingen te bereiken, omringen we ons met partners die onze waarden delen.

Icon Flexibility
Flexibiliteit

Ons meertalig personeel luistert naar onze klanten. Ons engagement en ons dynamisme bieden ons de mogelijkheid om het hoofd te bieden aan de frequente veranderingen van ons vak en hierop in te spelen. We delen een wens om het goed te doen.

Icon Integrity
Integriteit

Ons vak verplicht ons tot een volledige integriteit. We stellen alles in het werk om de openbare veiligheid en de veiligheid van onze werknemers te garanderen, maar ook de veiligheid van de producten die wij vervoeren. Om dit te kunnen doen, volgen we nauwgezet alle procedures en voeren we strikte controlesystemen in.

Kwaliteitsborging

We zijn ISO 9001-gecertificeerd voor nucleair en radioactief transport en de bijbehorende taken.

Ons personeel wordt permanent bijgeschoold en wij houden steeds nauwgezet toezicht op de meest recente technieken en ontwikkelingen. Wie denkt aan kwaliteit, denkt uiteraard ook aan veiligheid: onze chauffeurs volgen daarom ieder jaar een antislipcursus om de controle over hun voertuig te behouden in alle omstandigheden. Ze beheersen hun voertuig op defensieve en offensieve manier.

Onze kantoren beschikken over 4 fysieke beschermingsbarrières.
Al onze voertuigen beschikken over een fysieke beveiligingsinrichting tegen diefstal en sabotage, zowel voor het voertuig zelf als voor de lading.

Iso 9001 2015 Eng

Nucleaire beveiliging

TRANSRAD engageert zich om alle nuttige en vereiste middelen in te zetten om een optimale veiligheid van het transport te garanderen

Radioactiviteit is een natuurverschijnsel dat onder andere wordt gekenmerkt door de uitstoot van ioniserende straling. De lucht, het water en de bodem bevatten alle radioactieve elementen in meer of mindere mate, die de bevolking en het milieu op natuurlijke wijze bestralen.

Naast deze natuurlijke radioactiviteit, kan de ioniserende straling afkomstig van de nucleaire sector eventuele gevolgen hebben op zowel de bevolking als het milieu. Naast deze effecten vormen de straling en de besmetting de grootste gevaren van ioniserende straling.

Om de werknemers, de bevolking en het milieu te beschermen tegen de gevolgen van ioniserende straling, werd een reeks bepalingen en veiligheidsmaatregelen vastgesteld tijdens het ontwerp, de bouw en de exploitatie van een nucleaire installatie, tot de definitieve stillegging. Dat noemen we nucleaire veiligheid.
In België zijn de verschillende instanties voor nucleaire veiligheid verantwoordelijkheid voor de bescherming van de werknemers, bevolking en het milieu tegen de risico’s verbonden met nucleaire activiteiten. Bijgevolg controleren ze de installaties en de activiteiten van de nucleaire sector.

Bij TRANSRAD dragen we veiligheid hoog in het vaandel. Door de nauwgezette procedures en de invoering van controlesystemen na te leven, engageert TRANSRAD zich om alle nuttige en vereiste middelen in te zetten om de optimale veiligheid van het transport te garanderen. TRANSRAD besteedt bijzondere aandacht aan de veiligheid van zijn werknemers, de omwonenden en de rest van de bevolking.