Logistiek en administratieve ondersteuning

Transrad is verantwoordelijk voor alle administratieve aspecten met betrekking tot internationale logistiek op het gebied van radioactieve en nucleaire stoffen.

 

 

Haalbaarheidsstudies

In de haalbaarheidsstudies die we uitvoeren, vergelijken we graag de verschillende mogelijkheden voor het vervoer vanuit het oogpunt van de regelgeving, vervoerslicenties en de verpakking. We bestuderen en beoordelen het volledige traject, van de vertrekplaats tot de eindebestemming.

Verzekeringen op het gebied van nucleaire aansprakelijkheid

TRANSRAD wordt bij Koninklijk Besluit erkend als kernexploitant en kan bijgevolg verzekeringen op het gebied van nucleaire aansprakelijkheid aangaan tijdens het vervoer, in overeenstemming met het Verdrag van Parijs en de Belgische wetgeving inzake nucleaire aansprakelijkheid.

Administratieve bijstand en ondersteuning

TRANSRAD is verantwoordelijk voor de validering van certificaten van goedkeuring voor verpakkingen in België en Nederland, in overeenstemming met de vereisten van de regelgeving. We vragen de vereiste vergunningen of licenties aan voor rekening van derden. We begeleiden de voertuigen van onze buitenlandse partners bij hun doortocht in België en Nederland onder dekking van onze vergunningen. We geven advies met betrekking tot de regelgeving.

Vertegenwoordiging bij de douanediensten

Transrad biedt zijn klanten diensten aan voor de vertegenwoordiging bij de douanediensten. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Transportvergunning aanvragen

Goedkeuring van een verpakking / licentie aanvragen